Deprecated: Required parameter $width follows optional parameter $id in /customers/f/1/d/audiovisualartwork.com/httpd.www/wp-content/plugins/virtue-toolkit/kadence_image_processing.php on line 76 Deprecated: Required parameter $height follows optional parameter $id in /customers/f/1/d/audiovisualartwork.com/httpd.www/wp-content/plugins/virtue-toolkit/kadence_image_processing.php on line 76 Værkerne – audiovisualARtwork

Vores værker består af et maleri og en lydside. Her kan du gennem et lille videouddrag af hvert enkelt værk få en forsmag på værket. Vi har også skrevet lidt om skabelsen af de enkelte værker. Musikken lægger vi ikke ud i dens fulde længde, da vi ser den som en del af det samlede værk, der skal opleves i virkeligheden – ved at se det fysiske værk og høre musikken samtidig. Værkerne kan opleves på vores udstillinger og ved særlige arrangementer. 

New World

Anna: Den stærke kvinde, som tonede frem i arbejdet med værket, måtte i musikken have sin egen stemme. Under udviklingen af vores værker kommunikerer vi ikke med ord, men da værket var færdigt fandt vi ud af, at vi begge havde haft en fornemmelse af, at kvinden rejser sig efter en form for katastrofe.

Robert: Jeg lagde det ufærdige værk til side, for at lede efter det bestemte, jeg ville hive ud af abstrakte lag af maling. Efter noget tid viste den stærke kvindelige figur sig klart og tydelig for mit indre øje. Mågeskrigene giver mig følelsen af, at den kvindelige skikkelse er på vej mod noget nyt efter altomfattende ødelæggelser.

Musik 4:04 min – Olie og akrylfarve på lærred 50×40 cm 

Where to Go From Here

Robert: Da jeg hørte den første lydskitse fra Anna, så jeg meget tydligt afbildningen af en substansløs skikkelse, der gik i gennem byen. Da jeg ville overføre skitsen til lærred, var det noget helt andet der ville ud af mine hænder. Efter nogle dages indre kamp overgav jeg mig til impulserne, der fortalte mig, at jeg skulle en anden vej med oliemaleriet.

Anna: Værket begyndte med at jeg komponerede en skitse – en lille musikalsk figur, som jeg sendte til Robert. Senere tog det en helt anden drejning…

Musik 2:26 min – Olie på lærred 100×95 cm

The Jump

Anna: I den første abstrakte skitse jeg fik fra Robert så jeg noget som for mig lignede en kæmpe vinge – det som nu er i baggrunden – og jeg komponerede en atmosfærisk skitse med et lille tema, som jeg sendte tilbage.

Robert: Jeg fandt frem til figuren, ved at jeg om og om igen lyttede til en af Annas lydskitser. Temaet i musikken gav mig en følelse af en fysik væren, der bevæger sig i et langt og susende svæv gennem luften.

Musik 1:47 min – Akvarel og træsmuld 26×36 cm

Go Go Happy

Anna: I værket opstår der for mig en drømmeverden, som inspirerer farverne i billedet og klangene i musikken. En fornemmelse af selvbestaltet eufori.

Robert: Ud af de abstrakte lag formede jeg de mere konkrete figurer. Manden nederst til venstre i akvarellen blev til, mens jeg lyttede til en af lydskitserne, Anna uploadede under vores indbyrdes kreative dialog.

Musik 2:45 min – Akvarel 50×38 cm

The Insanity of an Infatuation (formerly known as Punk)

Robert: Store dele af collagen er lavet i Berlin. Jeg tror det er byens råhed, jeg ubevidst beskriver. Samtidig med at jeg i en mere bevidst proces har ladet mig inspirere af gamle fotoer og filmklip fra den engelske og amerikanske punkscene i midt 70’erne og start 80’erne. Da jeg hørte musikskitserne, gav det mig en følelse af et underlæggende hele, der bandt figurerne sammen i et væld af enkelte historier.

Anna: Mørket og råheden i Roberts collage inspirerer musikken, som samtidig også kom til at indeholde og pege på en stor skrøbelighed.

Musik 2:56 min – Collage 75×50 cm

Above Everything that Once Was

Anna: Værket kom til at udvikle sig til fornemmelsen af ting set fra oven, jorden set fra oven og med gradvis større afstand og forvrængning.

Robert: Når det man ser, ses fra en afstand, og distancen mellem dig og det er uendelig lang. Når det sete er noget, der allerede er blevet til noget andet, end det der registres af det menneskelige øje.

Musik 2:21 min – Akvarel og aske på træplade 60×94 cm

Grido

Robert: Oliemaleriet er oprindeligt et maleri malet af min far i start 80’erne. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men jeg fik på et tidspunkt en impuls til at male videre på det. Musikken giver mig også denne følelse af noget tidsligt – noget der er tidsmæssigt adskilt, men som er forbundet gennem den uophørlige strækning af tid.

Anna: Der er så meget historie, så meget storhed og så meget på spil i dette billede, så jeg til at begynde med udvalgte små områder i billedet lydligt at fokusere på. Sammen danner de den færdige komposition.

Musik 3:05 min – Olie på lærred 95×80 cm

Without

Anna: Farverne og måden Robert arbejdede med struktur på, gav mig en ide til klang og struktur i musikken. Noget der kan blive ved og ved. Senere efter Robert hørte min første skitse, kom de røde farver ovenpå.

Robert: Meningen var at jeg ville have arbejdet langt videre med oliemaleriet. Men da jeg hørte musikken var det som om, den færdiggjorde det ufærdige maleriske motiv.

Musik 5:46 min – Olie på lærred 105×75 cm

Scarred

Robert: Nogle gange er det i en tilstand af dyb nedtrykthed, at jeg i mørket er i stand til at trykke den rå nerve af hvad jeg føler ned på papiret.

Anna: I musikken arbejdede jeg med en indre konflikt – noget som bliver holdt tilbage. Det som vi ser udadtil, og det som måske sker indadtil.

Musik 2:14 min – Tegning 18×16 cm

 

Dream Boy

Anna: I kompositionen ville jeg gerne bruge lyden af skatebordet som rytmisk struktur. Musikken udvikler sig derefter og søger at komme ind bagved den ydre verden og beskrive drengens fantasier og drømme.

Robert: Når jeg hører kompositionen, kommer drengen på sit skateboard altid til live i en række øjeblikke, der ligger før og efter det bestemte øjeblik, jeg har malet på akvarelpapiret.

Musik 1:57 min – Akvarel 24×32 cm

Gunpoint

Robert: Jeg elsker, hvordan musikken her skaber en humoristisk dimension til den alvor, der eksisterer i den visuelle side af værket. Samtidig fortæller musikken den historie, der leder op til selve situationen, hvor manden peger en pistol mod beskuren.

Anna: Under vores udvikling af værket kom jeg til at tænke på, hvordan karakteren er havnet i denne situation, og hvad er der gået forud for det øjeblik billedet viser.

Musik 3:29 min – Olie på lærred 40×30 cm

White Space Conflict

Anna: I hendes blik er der for mig en form for uendelighed, som viklede sig ind og ud af musikken, jeg komponerede i tilblivelsen af værket.

Robert: Jeg blev engang spurgt om, hvor inspirationen til figuren kommer fra. Det mærkelige er, at hun nærmest bare dukkede op ad sig selv. Pludselig var hun der – der i tomrummet, hvor hun er synliggørelsen af en indre følelse.

Musik 5:54 min – Olie på lærred 30×40 cm

Yann

Robert: Yann var det første værk vi færdiggjorde. Jeg husker at jeg blev meget positivt overrasket over den ekstra dimension musikskitserne gav til collagen.

Anna: Farverne i billedet inspirerede instrumentvalget og klangen i musikken. Udfra det kantede i billedet opstod den lille rytmiske figur.

Musik 1:51 min – Collage 40×30 cm

Mere død end levende

Anna: Da jeg fik skitserne fra Robert, var det noget med stregen, som jeg fik lyst til at tegne efter og optage lyden af. Manden som tonede frem fik sin egen lille melankolske impromptu, og i slutningen af optagelsen kom en ambulance forbi på gaden udenfor studiet, og lyden blandede sig med tonerne fra klaveret.

Robert: Figuren blev til, ved at jeg holdt blæktuschen i den yderste del af pennes skaft – og med løst håndled mere brugte pennen som en pensel. Da jeg hørte den færdige komposition, følte jeg virkelig, at Anna havde evnet at fange den indadvendte og følsomme energi, der lå i tegningen.

Musik 2:51 min – Akvarel og olie på papir 29×21 cm

Exit til en ny virkelighed

Robert: Vi var i samme rum, da vi begyndte den kreative proces. Sangen Anna arbejdede med, gav mig følelsen af storbyliv.

Anna: Jeg kom ned i atelieret og spillede på min guitar, mens Robert begyndte nyt maleri. Jeg skrev små tekstbidder ud fra figurerne der opstod på lærredet, og deraf kom en lille sang.

Musik 2:05 min – Akvarel 56×75 cm